El Bar (2017)

03:51



EL BAR (2017)

Gerilim-kara mizah türündeki El Bar’ın yönetmeni Alex de la Iglesia. Önemli rollerde Blanca Suarez (Elena), Maris Casas (Nacho), Carmen Machi (Trini), Secun de la Rosa (Satur), Jaime Ordonez (Israel) var.

Madrid’in işlek sokaklarından birisi. Sıradan bir gün. Sıradan insanlar ve günlük koşuşturmaca.
Bar’dan henüz çıkan bir adam, muhtemelen keskin nişancı tarafından, başından vurulur. Yardım etmeye çalışan diğer bir müşteri kapıdan çıkmasıyla birlikte kanlar içinde kalır. Bardaki 8 kişi artık bir kapanda olduklarını anlamıştır. Cep telefonları çekmediği için dış dünyaya bilgi veremezler. Bir süre sonra cesetlerin ortadan kaldırıldığını farketmeleri ile birlikte içinde bulundukları kaotik durum esrarengizliğini arttırır.



Kapana kısılmaları ilgili teori üretmeye başlarlar: Öldürülenler arasında bir bağ olması lazım. Belki de teröristtiler. Bir rüyanın içindeyiz der bir tanesi. Bizi karantinaya aldılar.. Öldürecekler. Der bi diğeri. Aralarında ölümlere sebep olduğunu düşündükleri birini araştırmaya başlarlar ve karakterler arasında çatışmalar ortaya çıkar.

Kapandakilerden biri eski polistir. Silahını çıkarır. Lakin bu silah film boyunca el değiştirir. Eline geçirenin karakterini değiştiren ya da gerçek kimliğini ortaya çıkaran bir enstrümana dönüşür; iktidarı belirler.

Filmin bir yerinde 8 kişilik grup 2’ye bölünür. Tuvaletteki adamın Ebola benzeri bir hastalıktan öldüğünü keşfetmeleri ile birlikte; adamla temas edenler ve etmeyenler diye. Silahın sahipleri virüsün bulaştığını düşündükleri kişileri barın altındaki daracık depoya gönderirler. Yani, karantina içinde karantinaya alınır 5 kişi.



Dakikalar ilerledikçe ve gerilim arttıkça her bir karakterin derinliklerine iniyoruz. Kapanda olmanın, iktidarı silah yoluyla ele geçirmenin, ölüm korkusunun üzerlerinde oluşturduğu değişimleri şaşkınlıkla izliyoruz.

Özellikle Trini ve Satur karakterlerinin filmin mizah yükünü üstlenmişler.

Sonraki Yayın
« Prev Post
Önceki Yayın
Next Post »
Disqus
Yorumunuzu Ekleyin

Hiç yorum yok

İletişim Formu