The Kindergarten Teacher (2018)

11:12



Yönetmen: Sara Colangelo
Yazarlar: Sara Colangelo, Nadav Lapid
Oyuncular: Maggie Gyllenhaal (Lisa), Gael García Bernal (Simon), Parker Sevak (Jimmy)

2018 yapımı The Kindergarten Teacher, ülkemizde "Anaokulu Öğretmeni" ismiyle vizyona girdi. 
2014 yılında yayınlanan bir filmin yeniden yapımı.

40’lı yaşlarındaki anaokulu öğretmeni Lisa; sıkıcı hayatından uzaklaşmak, kendini gerçekleştirmek için boş vakitlerinde şiir atölyesine gidiyor. Diğer katılımcılar ve öğretmen tarafından pek kaydadeğer bulunmayan sıradan şiirleri var.



Bir gün, anaokulundaki öğrencisi Jimmy’nin bir şeyler mırıldandığını farkediyor ve deftere not almaya başlıyor. Böylelikle kaydettiği şiirleri; minik öğrencisinin kelimelerini, kendisine aitmiş gibi, kursta paylaşınca büyük bir beğeni topluyor ve ilgi görüyor.

Lisa, kendine göre, bir Mozart keşfetmiştir ve mutlaka bu yeteneğin desteklenmesi gerekmektedir..

Şiir atölyesi öğrencilerinden seçilenler bir şiir dinletisi etkinliğine katılacaklardır. Lisa bütün engelleri aşar ve sınırları zorlar: Şiirlerini gece etkinliğinde Jimmy’nin kendisi okuyacaktır. Böylelikle bir hakkın teslimi de yapılmış olur.



Lisa’nın takıntılı bir şekilde Jimmy’nin şiirlerinin peşinden gitmesi, bir yeteneğin kaybolmaması adına yaptığı kritik hatalar başına önemli işler açar. Ve sonunda Jimmy’nin “I have a poem-Bir şiirim var” sözcüğü boşlukta asılı kalacaktır…

Şiir dinletisi yerine Jimmy'nin beyzbol antremanına gitmesi gerektiğini ileri süren babasının dediği gibidir geldiğimiz nokta: “Oğlumun normal bir hayatı olsun istiyorum”… Sistem; herkesi normal olmaya zorlamaya kurgulanmıştır.

Sonraki Yayın
« Prev Post
Önceki Yayın
Next Post »
Disqus
Yorumunuzu Ekleyin

Hiç yorum yok

İletişim Formu